בסיס חלופי לבצקים הרגילים, וריאציה על הפולנטה האיטלקית הידועה.
המרכיבים:
1 כף שמרים יבשים
1 כף תמצית מאלט שעורה
1 כוס מים חמימים
¾ כוס סולת
¾ כוס פולנטה (קמח תירס)
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
שופכים את המים, השמרים ותמצית השעורה לקערה עמוקה. מערבבים/מערבלים עד שהשמרים נמסים והתערובת אחידה.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים ולשים ביד או מערבלים במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת או בניילון נצמד, ומניחים לתפוח עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעתיים.
לאחר ההתפחה, לשים שוב לישה קצרה להוצאת האויר ומרדדים לעיגול בגודל מגש פיצה או ניר אפיה.
מוסיפים רוטב, גבינות ותוספות לפי הטעם (מאוד מומלץ להוסיף לבסיס זה ירקות צלויים כתוספת על הפיצה).
אופים בתנור שחומם מראש ל- 425 מעלות במשך 20-25 דקות.
הוסיפו תגובה