ראשי » מתכונים לפיצה » מתכון סופגניות פיצה לחנוכה

מתכון סופגניות פיצה לחנוכה

סופגניה

חג החנוכה מחייב סופגניות, וכל חגיגה מחייבת פיצה. שילוב מושלם של סופגנייה עגלגלה (לא מתוקה!) עם תוספות הפיצה הקלאסיות.

המרכיבים:

לבצק:

1 ביצה גדולה

½ כוס חלב

קמצוץ מלח

50 גרם חמאה מומסת

2 כוסות קמח תופח

לתוספות:

½ כוס רוטב לפיצה (קנוי או ביתי)

250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

2 עגבניות גדולות, קצוצות דק

בצל קטן, קצוץ דק

עלי בזיליקום, חתוכים דק

מעט שמן זית להזלפה

אבקת שום לקישוט

אופן ההכנה:

בקערה גדולה טורפים את הביצה עם החלב והמלח.

מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים יחד.

מוסיפים את הקמח.

לשים ביד או במיקסר עם וו לישה,עשר דקות לפחות, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ודביק.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

מפזרים קמח על משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק.

מפזרים מעט קמח גם על הבצק ומרדדים.

אם הבצק עדיין דביק מידי, יש להוסיף מעט קמח.

קורצים מהבצק עיגולים בעזרת חותכן עגול או כוס זכוכית.

מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומעבירים אליו את העיגולים, משאירים מרווחים לתפיחה ביניהם.

מורחים רוטב על כל עיגול.

מפזרים גבינה ומעליה את הירקות באופן אחיד על כל עיגול.

אופים בתנור בחום של 200 מעלות כעשרים דקות.

*המתכון לסופגניות פיצה מיועד לאפיית הסופגניות בתנור, אבל מי שמתעקש יכול לטגן את עיגולי הבצק, לצנן על נייר סופג, ואז לפזר את התוספות ולאפות למשך כעשר דקות בתנור.

סופגניה

 

מר מגש

מייסד האתר והאב הרוחני שלנו. האגדה מספרת שפיצה הייתה המילה הראשונה שאמר כתינוק. מר מגש שולט בכל רזי הפיצה ויודע לענות על כל שאלה שלנו בנושא.

הוסיפו תגובה