לכל אוהבי האוכל התוניסאי, וגם למי שפשוט אוהב לחמניות ופיצות…
המרכיבים:
ללחמניות:
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
250 גרם קמח
1 כפית שמרים יבשים
100-150 מיליליטר מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
למילוי/תוספות:
אריסה תוניסאית חריפה
1-2 קופסאות שימורי טונה
5 ביצים קשות, מבושלות, קלופות ופרוסות או חתוכות לקוביות
טבעות זיתים שחורים
2-3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, מבושלים וחתוכים לקוביות
פרוסות לימון כבוש חתוכות לקוביות
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה:
מערבבים את הביצה עם הסוכר והמלח.
בקערה עמוקה מערבבים את הקמח עם השמרים.
מוסיפים לקערה את תערובת הביצה ו- 100 מיליליטר מים.
מערבבים או מערבלים במערבל עם וו לישה, תוך כדי הוספת מים בהדרגה ולפי הצורך, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
לשים כחמש דקות ומניחים להתפחה בקערה נקייה ומשומנת, מכוסה בניילון נצמד או במגבת יבשה ונקייה.
מניחים לבצק לתפוח כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל- 10 חלקים שווים, ומעצבים כל אחד בצורת לחמניה אליפטית.
מניחים את הלחמניות על מגש עם נייר אפייה ומכסים במגבת נקייה ויבשה להתפחה שנייה.
מניחים ללחמניות לתפוח כ- 45 דקות, עד שהן מכפילות את נפחן.
בסיר טיגון עמוק מחממים שמן לטיגון (לכ- 180 מעלות).
מטגנים את הלחמניות (2-3 לחמניות כל פעם) מספר דקות מכל צד עד שהן מזהיבות.
מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר הלחמניות.
לאחר הטיגון וכשהלחמניות מצטננות מעט, פותחים את הלחמניות בפריסה לאורך.
מורחים אריסה ומפזרים מעל את כל שאר מרכיבי המילוי.
מפזרים מעל גבינת מוצרלה מגוררת.
אופים בתנור בחום של 200 מעלות, כ- 2-3 דקות, עד שהגבינה נמסה.
הוסיפו תגובה