מתכון מיוחד ומעולה לפיצה ללא גלוטן על בסיס בצק אורז.
המרכיבים:
לבצק:
½ 2 כוסות אורז לבן מבושל
¼ כוס גבינת מוצרלה מגוררת
1 ביצה מקושקשת
¼ כוס בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
1 כפית שמן זית
1 כף חמאה רכה (20 גרם)
לתוספות:
1 כוס רוטב עגבניות או רוטב פיצה, לבחירתכם
½ כפית אורגנו או בזיליקום קצוץ, מיובש
¼ כוס גבינת מוצרלה מגוררת
¼ כוס גבינת פרמז'ן או אסיאגו מגוררת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 220 מעלות.
בקערה עמוקה מערבבים היטב את ארבעת המרכיבים הראשונים ברשימה: אורז, מוצרלה, ביצה ובצל.
מפזרים באופן אחיד על מגש פיצה בגודל 30 ס"מ (לא רשת!) ומהדקים לתחתית.
אופים כ-15 דקות עד שפני התערובת משחימים קלות.
מטגנים קלות במחבת בצל ושום בשמן זית.
מוסיפים את הרוטב והתבלינים ובוחשים עד שהמרכיבים מתאחדים. ניתן להוסיף גם מלח ופלפל לפי הטעם.
מורחים על הבסיס.
מפזרים מעל את שני סוגי הגבינה.
מחזירים לתנור ואופים 8-10 דקות, עד שהרוטב מבעבע והגבינות נמסות.