טבעונות זה מקום שמגיעים אליו – בדרך כלל אחרי מחקר ובדיקה של סגנונות דיאטה שונים, בדרך כלל אחרי שהיינו צמחוניים והחלטנו לוותר על גבינות, ביצים ואולי גם דבש.
אחד מהדברים שמרבית הטבעונים מתגעגעים אליו הכי הרבה – הוא פיצה: המאפה האיטלקי נוטף הגבינה שכל כך אהבנו בעבר וכעת משאנחנו טבעונים איננו מרשים לעצמנו.
לאחרונה- גילינו בבית כי אין צורך לוותר על פיצה, וכי אפשר להגיע לתוצאה לא פחות טעימה – של פיצה טבעונית.
ואם מקפידים גם על ירקות אורגניים בשפע כתוספת – אז הרווחנו מנה יפה של ויטמינים במקום הגבינה.
הוראות הכנה לפיצה טבעונית
לבצק:
- 3 כוסות קמח (כוסמין/לבן/מלא)
- כף שמרים יבשים
- 1 כוס מים פושרים
- 0.5 כוס מים רותחים
- כפית סוכר
- כפית מלח
- 6 כפות שמן זית
לרוטב:
- חבילת תרד אורגני
- 4 עגבניות אורגניות
- גבעול שום טרי אורגני
- כף רסק עגבניות
- תבלינים
- "גבינה":
- חבילת טופו
- כפית מלח גס
- שלוש כפות שמן זית
הכנה:
- נשים בכוס עם מים חמים את הסוכר והשמרים ונערבב היטב
- נוסיף לקערה את הקמח, נעשה גומחה באמצע ונמזוג את המים עם השמרים. נניח לרבע שעה ונחכה לבעבוע.
- נוסיף את שאר המרכיבים ונלוש לבצק.
- נניח לתפיחה לשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
נחלק את הבצק לשתי חתיכות ונרדד לקבלת פיצה דקה, ננקב עם מזלג ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל8 דקות.
בזמן שהפיצה בתנור, נגרד את הטופו בפומפיה ונערבב בקערה עם שאר חומרי ה"גבינה".
נשטוף ונפריד את התרד מהגבעול, נטגן 5 דקות. נקצוץ ונוסיף את עלי השום.
נגרד/נגרוס את העגבניה ונוסיף מיד אחר כך. נוסיף גם את הרסק.
נתבל ונמשיך לבשל לצמצום של התערובת.
נוציא את הפיצה מהתנור, נוסיף את הרוטב וה"גבינה" ותוספות אם נרצה.
נחזיר לתנור לעוד בערך 15 דקות- עד שהוא"גבינה" מזהיבה והבצק נאפה.
בתיאבון!!!
נכתב על ידי מיכל מורנו הנמנית על צוות "האורגני" – עסק חברתי שהוקם על מנת לענות על צורך מהותי – טיפוח צרכנות מודעת וירוקה, על ידי חיבור יצרנים וחקלאים אורגניים מכל הארץ עם משפחות בריאות.