פיצה עשירה ומיוחדת, מתאימה מאוד לימות ראש השנה בשל המרכיבים המתוקים שבה. השילוב של המתיקות עם החריפות העדינה של הגבינה הכחולה – שילוב מנצח!
המרכיבים:
בסיס קנוי לפיצה או מוכן מאחד המתכונים לבצק פיצה
3 אגסים קלופים, חתוכים לפרוסות דקות
½ כוס גבינת גורגונזולה מפוררת (גבינה כחולה)
2 כפות דבש טהור
½ כף שמן זית
אופן ההכנה:
משטחים את הבצק על מגש פיצה (לשמן קלות לפי הצורך, בהתאם לסוג המגש).
אופים אפייה ראשונית בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ-10 דקות.
מורחים את שמן הזית בשולי הפיצה, ברוחב של כשני סנטימטרים.
מחממים קלות את הדבש ומורחים אותו על גבי הבצק בשכבה דקה.
מפזרים באופן אחיד את פרוסות האגסים על גבי הבצק.
מפזרים את הגבינה על האגסים.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד שהבצק אפוי ושולי הפיצה הופכים זהובים.
הוסיפו תגובה