לכל מי ששמע וניסה את כל התוספות האפשריות, הפעם הגיוון הוא בבסיס דווקא. מתכון מיוחד לראש השנה – בצק עם דבש.
המרכיבים:
1 כף שמרים יבשים
1 כף דבש טהור
600 מיליליטר מים פושרים
1 כף מלח
1 קילו קמח לבן
מעט קמח לקימוח
אופן ההכנה:
שופכים חצי מכמות המים (300 מיליליטר) לקערה.
מוסיפים למים את הדבש והשמרים ומניחים להם להתמוסס.
בוחשים לתערובת אחידה.
בקערה רחבה ועמוקה מערבבים את הקמח עם המלח.
עושים גומה באמצע הקמח שבקערה ולתוכה שופכים את תערובת המים עם הדבש והשמרים.
יש ללוש יחד באמצעות מיקסר או באופן ידני, תוך כדי הוספה הדרגתית של יתרת המים.
לאחר כ-5 דקות, התערובת צריכה להגיע למצב של בצק לח.
מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפיחה במקום חמים למשך שעה.
לאחר התפיחה מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ועל הבצק ולשים שוב, עד שהבצק הופך אלסטי ונמתח.
- ניתן לרדד את הבצק לשתי פיצות משפחתיות או לחלק לשמונה פיצות אישיות.
- מומלץ לאפות אפיה ראשונית מוקדמת לפני הוספת גבינה ותוספות.
- הבצק ניתן להקפאה בפריזר.