לכבוד עונת החגים הנוצריים, החליטה פיצרייה שבדית להציע פיצה מיוחדת לחג המולד. זוהי פיצת חג מולד "מסורתית" משולבת – המציעה ארוחת חג מולד שבדית על הפיצה.
לאחר מגוון התוספות המוזרות שסקרנו פה בכתבות קודמות, הגענו לפיצה שהיא כפי הנראה החריגה ביותר (אנחנו משתדלים להיות פוליטיקלי קורקט ולא להביע דעה נחרצת …).
פיצרייה שבדית החליטה להכין ארוחת חג מולד על פיצה, מה שנקרא – שתיים באחת. למי שלא מכיר, ארוחת חג מולד שבדית מסורתית (וגם פיצת חג המולד ה-קצת-פחות-מסורתית) כוללת את המרכיבים הבאים:
- נקניק חזיר משומר – שתי פרוסות ממנו מגיעות על פיצת חג המולד. נחשוב על זה עד סעיף 5.
- אנשובי מטוגן – יש לזכור שאנשובי נחשב לדג בעל אחוז שומן יחסית גבוה. אם נוסיף לזה את השומן של הטיגון ושל הגבינה בפיצה, נראה לנו שמומלץ מאוד לצאת לאימון אירובי ביום למחרת.
- נקניקיות – שלוש מהן מככבות בפיצת חג המולד. שלמות, מונחות זו לצד זו לאורך משולש אחד. קשה לעיכול (תרתי משמע).
- סלט כרוב אדום – אנחנו, באופן אישי, דווקא אוהבים סלטי ירקות עם הפיצה שלנו. אבל ליד הפיצה, לא עליה.
- פרוסות חזיר בחרדל – גם ממנו מגיעות שתי פרוסות, מעוטרות חרדל, על הפיצה. תוספת זו מעוררת מספר תהיות בעניין השקפות עולם וטעם אישי: בשר על פיצה – כן/לא? חזיר על פיצה (או בכלל) – כן/לא? חרדל על פיצה – כן/לא?
- סלט תפוחי אדמה – עם תפוחי אדמה על פיצה עוד אפשר להתווכח, אבל סלט תפוחי אדמה? אנחנו לא בטוחים שמבחינתנו זה מתאים לפיצה, אפילו כתוספת בצד.
- כדורי בשר – אנחנו די בטוחים שאתם מכירים אותם מסניף איקאה הקרוב לביתכם. סבבה בצלחת, אבל על פיצה? הממממ קצת פחות …
לסיכומו של עניין, נראה שענף הפיצות ממציא את עצמו כל פעם מחדש. אפשר לטעון לזכות הפיצה החגיגית החדשה, שכל אחד יכול למצוא שם משהו שהוא אוהב (בעיקר אם אתם שבדים). רק יש לשים לב שהחלוקה על גבי הפיצה לא אחידה ולא שוויונית, דבר המעלה ספקות לגבי אפשרויות החלוקה שלה בין הסועדים.
כך או כך, תנו לנו פיצה מרגריטה פשוטה לכל אירוע, ואנחנו הכי מאושרים שיש. לפעמים, כל המוסיף – גורע …
Christian Christensen on Twitter
Collapsing Sweden" Part II Swedish pizzeria makes pizza with Swedish Christmas dinner on top: sausage, meatballs, anchovies and potato, red cabbage, Christmas ham.
— Christian Christensen (@ChrChristensen) 30 בנובמבר 2017
הוסיפו תגובה