איך מונעים מבצק לבסיס פיצה להיות יבש ולא טעים
שאלה:
הכנתי בצק לבסיס פיצה אבל נראה לי שהוא יצא יבש מידי.
דווקא עקבתי אחר ההוראות, אלא שנראה לי שאולי טעיתי בכמות הקמח, כי קיבלתי בצק שנראה סדוק וקצת מתפורר במקום כדור בצק אחיד וחלק.
אני יכולה להוסיף שמן או מים וללוש שוב או שאני צריכה להכין בצק חדש מהתחלה?
תשובה:
בהנחה שמדובר בבצק שמרים, המלצה כללית לבצקי פיצה היא להניח להם לתפוח בקערה משומנת, וכמובן גם לשמן מעט את כדור הבצק עצמו.
הבצק אמור להתרכך ו"להרגע" בתהליך התפיחה והשמן עוזר לו לא להתייבש ולהשאר חלק ונעים.
חבל לזרוק בצק שכבר הכנת ולכן כדאי לנסות ולראות איך הוא יתקבל ויתנהג לאחר התפחה של כשעה עד שעה וחצי.