מתכון לפיצה טורטיה קלילה, דקה וטעימה, על בסיס עלה טורטיה (קנוי).
המרכיבים:
1 כף שמן זית
1 כוס בצל קצוץ
1 כף תבלין טאקו
1 קופסאת שימורי קוביות עגבניות
¼ כוס טבעות זיתים שחורים
½ כוס גבינת צ'דר מגוררת
חבילת טורטיות מקמח תירס או קמח חיטה (8 יחידות)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 220 מעלות.
משמנים קלות 2 דפי אפיה (מומלץ עם תרסיס שמן זית או קנולה).
מחממים את השמן במחבת רחבה על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים 3-4 דקות, מערבבים מידי פעם, עד שהבצל מתרכך.
מוסיפים את תבלין הטאקו וקוביות העגבניות ומבשלים 5-6 דקות, עד שהנוזלים מתאדים.
במקביל, במחבת רחבה ומשומנת קלות מטגנים מעט כל טורטיה משני צדדיה, בערך 2 דקות.
מעבירים את הטורטיות הפריכות לניירות האפיה.
בעזרת כף, מפזרים את תערובת העגבניות על כל טורטיה.
מפזרים מעל גבינה וזיתים.
אופים 6-7 דקות עד שהגבינה נמסה.