למי שמחפש גיוון או פשוט לא חסיד של עגבניות, זהו רוטב ארומטי במיוחד בסגנון שוויצרי.
נהוג לשים מעל פיצה זאת עלי תרד לחיזוק החוויה הקולינרית
המצרכים:
6 כפות חמאה
6 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
2 כפות יין לבן
1 כפית רוזמרין קצוץ (טרי או מיובש)
1 כפית בזיליקום קצוץ (טרי או מיובש)
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית וחמאה במחבת ומקפיצים בה מעט את השום.
מוסיפים את שאר המצרכים (יין ותבלינים) ומניחים להתבשל כרבע שעה על אש נמוכה