פיצה עם תרד הם שילוב נהדר שמשדרג כל פיצה בתוספת בריאה. הפיצה הזו היא פיצה עם רוטב לבן, ללא רסק ועגבניות.
המצרכים:
3 כוסות תרד טרי, שטוף ונקי
1 כוס חלב (מלא או דל שומן)
3 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גרם פטריות טריות, שטופות וחתוכות
½ כפית שום כתוש
½ כפית בזיליקום יבש
¼ כוס גבינת פטה מפוררת
½ כוס של גבינת מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה:
מחממים תנור אפיה ל- 200 מעלות.
משמנים תבנית פיצה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
מניחים את בצק הפיצה בתבנית האפיה.
אופים את הבצק כ- 10 דקות עד שהבצק מתחיל להשחים אבל עדיין לא נאפה לחלוטין, ומוציאים להצטנן.
בינתיים מערבבים בסיר קטן את החלב והקמח ומבשלים עד שאין גושים והתערובת מסמיכה.
מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מורחים את הרוטב על בצק הפיצה.
מטגנים במחבת ווק או טפלון את הפטריות והשום במשך מספר דקות.
מוסיפים את התרד ומערבבים עד שהתרד מבושל.
מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים ומורידים מהאש.
מפזרים את התערובת על הרוטב הלבן.
מפזרים מעל את הפטה והמוצרלה.
מחזירים לתנור ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהבצק אפוי טוב והגבינות נמסות.
לעוד מתכונים לפיצה