פיצה שונה ומיוחדת, דורשת מעט מאמץ בהכנה, אבל שווה כל רגע! השימוש בפטריות מטוגנות, חומץ בלסמי וגבינת פונטינה, יוצר שילוב טעמים מנצח. במתכון ספציפי זה, מומלץ לדבוק במרכיבים המקוריים.
המרכיבים:
בסיס לפיצה (קנוי או מוכן מאחד המתכונים שלנו באתר)
¼ כוס שמן זית
חצי קילו פטריות שמפיניון טריות פרוסות
¼ כוס בצל סגול קצוץ
2 כפות שיני שום קצוצות דק
2 כפות חומץ בלסאמי
1 כף עלי טימין טריים או 1 כפית עלי טימין יבשים מפוררים
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
שליש כוס פסטו מוכן
1 כוס גבינת פונטינה מגוררת
שליש כוס רצועות גמבה (פלפל אדום) קלויות
אופן ההכנה:
משמנים תבנית פיצה ומניחים בה את הבצק.
יש למתוח את הבצק על שולי התבנית ולחורר אותו במזלג.
אופים את הבצק בתנור בחום של 200 מעלות כ- 10 עד 12 דקות, עד שהבצק מזהיב.
מניחים מחבת רחבה על אש בינונית ומחממים את השמן.
כשהשמן רותח, מוסיפים את הפטריות, השום והבצל.
מטגנים כחמש דקות עד שהפטריות והבצל מזהיבים, בוחשים מידי פעם.
מוסיפים חומץ בלסאמי, טימין, מלח ופלפל.
ממשיכים לבשל 1-2 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
מורחים את רוטב הפסטו על בסיס הפיצה.
מפזרים באופן אחיד חצי מכמות הגבינה המגוררת (כחצי כוס).
מפזרים מעל את תערובת הפטריות המטוגנות.
מוסיפים מעל את הפלפלים הקלויים.
מפזרים מעל באופן אחיד את שארית הגבינה המגוררת.
מכניסים שוב לתנור ואופים ב- 200 מעלות כ- 5-10 דקות, עד שהגבינה נמסה.