מתכון פיקנטי מעולה, בשילוב מיוחד של מרכיבים, מרקמים וטעמים עשירים.
המרכיבים:
בסיס מוכן לפיצה (קנוי או מוכן מאחד המתכונים שלנו)
2 כפות ניפרדות שמן זית
½ כפית רוטב סויה
¼ כפית כמון
¼ כפית תבלין צ'ילי (פלפל חריף, יבש וטחון)
4 חצילים קטנים קלופים ופרוסים לאורך (מומלץ להשתמש בחציל יפני)
1 בצל סגול פרוס לטבעות
2 כפות כוסברה טריה קצוצה
4 כוסות עלי תרד טריים חתוכים לרצועות
6 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
רוטב בלסמי לזילוף (אופציונלי)
שמן זית לזילוף (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מערבבים 1 כף שמן זית עם רוטב סויה, כמון וצ'ילי בקערה קטנה. מורחים את פרוסות החצילים משני צידם.
קולים את החצילים בגריל ל- 2-3 דקות, לכל צד.
מורחים את בסיס הפיצה (הבצק) בכף השניה של שמן הזית.
מפזרים על הבצק את טבעות הבצל והחציל הקלוי.
אופים בתנור בחום של כ- 250 מעלות עד שהבצק משחים, כ- 8 דקות.
מוציאים מהתנור, מפזרים על הפיצה את הכוסברה, התרד והעגבניות המיובשות.
מזלפים מעל שמן זית ורוטב בלסמי (אופציונלי).