פיצת ברוקולי שמתאימה לטבעונים, צמחונים ולכל מי שפשוט אוהב לגוון.
המרכיבים:
1 כף שמן זית
1 שן שום קצוצה
בצק בסיס לפיצה 30 ס"מ (ניתן לקנות בצק מוכן או למצוא תחת הקטגוריה "בצק פיצה" מספר רעיונות)
2 כוסות (200 גרם) גבינה טבעונית או תחליף גבינה
2 עגבניות חתוכות
½ כוס בצל אדום פרוס לרבעים
½ כוס תירס
½ פטריות
½ כוס רצועות דקות של פלפל ירוק (גמבה)
1 כף עלי אורגנו מיובשים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 230 מעלות.
מערבבים את שמן הזית עם השום ומורחים על בסיס הפיצה.
מפזרים כוס מתחליף הגבינה על הבסיס.
על זה מפזרים את כל הירקות.
מפזרים על הירקות את הכוס הנותרת של תחליף הגבינה.
אופים 8-10 דקות בתנור עד שהגבינה נמסה.