מי שכבר ביקר בחו"ל והתמכר לשילוב הייחודי והארומה המקסיקנית, לא יוכל להתחמק מלהכין את המתכון הזה.
המרכיבים:
בסיס לפיצה- לא אפוי (קנוי, קפוא או מאחד המתכונים באתר)
2 כפיות קורנפלור (לא עמילן תירס!) או סולת חיטה
½ 1 כוסות רוטב סלסה לפיצה (קנוי או ביתי)
2 כפות שמן זית
½ 1 כפיות אבקת צ'ילי
½ 1 כוסות תערובת גבינות מקסיקנית (מונטריי ג'ק, קיסאדייה, צ'דר, אסאדרו). אפשר להחליף בגבינת מוצרלה.
¼ כוס כוסברה טריה קצוצה
אופן ההכנה:
מפזרים את הקורנפלור/סולת על נייר אפיה.
משטחים מעל את הבצק.
מערבבים בקערה את רוטב הסלסה, שמן הזית ואבקת הצ'ילי.
מורחים את הרוטב על הבצק, משאירים שוליים של כסנטימטר עד ½ 1 סנטימטר.
בקערה אחרת מערבבים את תערובת הגבינות עם הכוסברה ומפזרים על הפיצה.
אופים בשליש התחתון של התנור ב- 200 מעלות כ- 15 דקות, עד שהבצק משחים והגבינות נמסות ומבעבעות.
בצק טרי מומלץ לרדד למרובע בגודל תבנית התנור ולחתוך את הפיצה המוכנה לריבועים כמו שנהוג בסוג זה של פיצה.