פיצה קלה להכנה שאינה דורשת הכנות מוקדמות. בשילוב קלאסי של דג סלמון וגבינת שמנת, עם נגיעה פיקנטית.
המרכיבים:
בסיס בצק לפיצה (קנוי או בצק פיצה ביתי)
מעט שמן זית לשימון
סלמון אחד (כ-200 גרם), מסונן מנוזלים וחתוך לריבועים קטנים
100 גרם גבינת שמנת
½ כוס בצל סגול או ירוק, קצוץ דק
½ כפית תבלין פלפל צ'ילי אדום, יבש וטחון
½ 1 כוס גבינה צהובה מעושנת, מגוררת (מומלץ – שוויצרית, צ'דר או מוצרלה)
אופן ההכנה:
משמנים מעט מגש או תבנית לפיצה ומניחים את הבצק.
מברישים במעט שמן זית את פני הבצק.
מורחים את גבינת השמנת באופן אחיד על הבצק.
מפזרים באופן אחיד את הגבינה המגוררת על הבצק עם גבינת השמנת.
מפזרים באופן אחיד את הסלמון והבצל על הפיצה.
בוזקים באופן אחיד את תבלין הצ'ילי על הפיצה.
אופים בתנור אפיה בחום של 200 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שהגבינה נמסה והסלמון נאפה.