בצק טעים, אהוב ונפוץ, אשר אחד המאפיינים שלו הוא השימוש באבן אפיה. למי שאין אבן אפיה, ניתן לאפות במגשי פיצה, התוצאה הסופית תתקבל מעט שונה.
המצרכים:
½ 1 כוסות מים פושרים
½ 2 כפיות אבקת סוכר
½ 2 כפיות מלח
1 כף שמן זית
½ 4 כוסות קמח לבן
½ כפית שמרים יבשים
½ כוס קורנפלור
אופן ההכנה:
מחממים תנור עם אבן אפיה ל-250 מעלות למשך שעה.
בקערה גדולה, מערבבים את המלח והסוכר עם המים עד שהם נמסים.
מוסיפים את השמן והקמח לקערה ומערבבים במשך דקה לפחות, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
הופכים את הבצק אל משטח עבודה מקומח קלות ומשטחים באמצעות הידיים לעיגול.
מפזרים את השמרים על הבצק ולשים למשך 12 דקות.
מחלקים את הבצק: ניתן לחלק לשלושה חלקים שווים לקבלת 3 בסיסי פיצה בקוטר כ-20 ס"מ או לשני חלקים שווים לקבלת 2 בסיסי פיצה בקוטר של כ-30 ס"מ.
מניחים את כדורי הבצק בקערות מכוסות בניילון נצמד להתפחה במשך שעה וחצי עד שעתיים.
לאחר ההתפחה מניחים כדור בצק על משטח עבודה מקומח קלות. מפזרים עליו מעט קמח ומרדדים לעיגול בקוטר המתאים (20 או 30 ס"מ, בהתאם למספר הכדורים שבחרתם).
מפזרים קורנפלור על קרש חיתוך או מגש גדול (שיכיל את גודל הבצק) ומניחים עליו את הבצק.
מפזרים על הבצק רוטב, גבינה ותוספות לפי בחירתכם.
מחליקים את הפיצה מהקרש/מגש אל אבן האפיה בתוך התנור.
אופים במשך 20-25 דקות בחום של 250 מעלות עד שהבצק מזהיב.
הוסיפו תגובה