לאלו מכם שנמנעים מגלוטן או לסתם כאלה שרוצים לנסות בצק יותר אקזוטי…
המצרכים:
½ כפית סוכר חום
1 שקית שמרי אורז ללא גלוטן
½ 1 כוסות מים פושרים
3 כוסות קמח אורז
¼ כוס עמילן תפוחי אדמה
¼ כוס עמילן תירס (קורנפלור)
½ כפית ג'לטין
1 כפית מלח
½ 2 אבקת גואר-גאם (המשמשת לאיחוד, עיבוי והגמשת הבצק)
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
ממיסים את הסוכר בחצי כוס מים (יש להשתמש רק בחצי כוס מים ולא בכל הכמות!).
מוסיפים את שקית השמרים, מערבבים ומניחים בצד.
מערבבים בקערה את כל שאר המרכיבים היבשים (קמח אורז, עמילנים, ג'לטין, מלח, גואר-גאם).
בקערה גדולה מערבבים את המים עם השמן ומוסיפים בהדרגה את תערובת המרכיבים היבשים תוך כדי ערבוב או ערבול במערבל עם וו לישה.
מוסיפים את תערובת המים עם הסוכר והשמרים וממשיכים ללוש/לערבל, עד שמתקבל כדור בצק אחיד.
לשים את הבצק במערבל או על משטח מקומח עד שהעיסה מפסיקה להיות דביקה.
מורחים את כדור הבצק במעט שמן ומניחים בקערה מכוסה לתפוח כשעה עד שעה וחצי.
לאחר ההתפחה מרדדים את כדור הבצק על משטח מקומח.
מעבירים לתבנית או אבן אפיה ודוקרים במזלג למניעת כיסי אויר.
אופים כ- 5 עד 7 דקות בחום של 190 מעלות (הבצק אמור להיות עדיין רך למגע).
מוציאים את הבצק.
מעלים את טמפרטורת התנור ל- 220 מעלות.
מורחים על הבצק רוטב, מפזרים גבינה ותוספות ומחזירים לתנור לכ- 10 עד 15 דקות, עד שהגבינה נמסה.